Ajax neemt met prachtige video afscheid, Timber wijst zijn opvolger aan

14 juli 2023 om 17:16

Ajax staat uitgebreid stil bij het vertrek van Jurriën Timber naar Arsenal. De Amsterdammers zwaaien hem onder meer uit met een fraaie afscheidsvideo. De 22-jarige verdediger staat zelf ook stil bij zijn tijd bij de club.

Timber maakt voor veertig miljoen euro de overstap naar Arsenal. Door bonussen kan dat bedrag nog oplopen tot maximaal 45 miljoen. "Het is een mooie jongensdroom geweest. Alles waarvan ik heb gedroomd is uitgekomen hier. Als je ermee bezig bent, heb je het niet door. Maar als je er zo op terugkijkt... Ik heb in de Johan Cruijff Arena gespeeld, Champions League gespeeld en prijzen gepakt", zegt de Oranje-international over zijn tijd bij Ajax.

De geboren Utrechter kreeg in de afgelopen periode het gevoel dat hij toe was aan een nieuwe stap. "Dat is geleidelijk gegaan. In het seizoen zelf, was ik bezig met de wedstrijden. Tegelijkertijd was er wel interesse. Op een gegeven moment kreeg ik wel het gevoel: hé, het kan echt gaan gebeuren dat ik wegga." Hij wilde Ajax echter niet zomaar verlaten. "Voor mijn gevoel ben ik als persoon en voetballer gegroeid. Ook afgelopen seizoen. Dat zal mij als speler alleen maar beter maken. Maar ik ga de mensen hier bij Ajax wel missen. Ik ben een echte Ajacied geworden. Honderd procent."

Volgens Timber hoeven de Amsterdamse fans niet te wanhopen. "Er zijn altijd weer nieuwe talenten die doorstromen uit de jeugd. Jorrel Hato is een mooi voorbeeld. Ik hoop dat hij ook dit seizoen weer kan gaan shinen."