Ronald Koeman begrijpt Frimpong niet: 'Ik vind dit niet oké'

10 juni 2023 om 15:25
Laatste update: 10 juni 2023 om 17:24

Ronald Koeman begrijpt niet waarom Jeremie Frimpong bedankte voor Jong Oranje. De bondscoach besloot de verdediger van Bayer Leverkusen niet op te nemen in de definitieve selectie van Oranje en de voorkeur te geven aan Denzel Dumfries en Lutsharel Geertruida. Toen Frimpong werd gevraagd om het EK met Jong Oranje te spelen, weigerde hij.

"Ik snap dat niet", aldus Koeman op de persconferentie van zaterdag voorafgaand aan het Nations League-duel met Kroatië. "Dat vind ik niet goed. Ik vind dat niet oké. Jong Oranje speelt een EK. Als een speler in kwestie denkt dat hij het niveau is ontstegen, vind ik dat je een verkeerde beslissing neemt."

Frimpong is bezig aan een ijzersterk seizoen in de Bundesliga bij Bayer Leverkusen. Deze zomer lijkt de verdediger een stap te gaan maken naar de Premier League. Zo zou Manchester United gecharmeerd zijn van de rechtsback. Tussen 2010 en 2019 speelde Frimpong nog in de jeugd van stadsgenoot Manchester City. Daarna maakte hij een transfer naar Celtic. Sinds 2021 speelt Frimpong in het shirt van Leverkusen.