Volendam-voorzitter Jan Smit haalt snoeihard uit: 'Ons dorp wordt vergiftigd'

9 maart 2023 om 19:49
Laatste update: 9 maart 2023 om 20:15

Jan Smit maakt van zijn hart geen moordkuil tijdens een informatiebijeenkomst. De voorzitter van FC Volendam maakt een snoeihard statement. "Ons dorp wordt vergiftigd door sommige mensen vol jaloezie, onwetendheid en vooral pure domheid", laat de bekende zanger weten.

Bij Volendam woedde de voorbije maanden een machtsstrijd. Na de contractverlengingen van trainer Wim Jonk en zijn team volgde echter een stevig gesprek tussen het bestuur en de raad van commissarissen, waarin de lucht leek te zijn geklaard. Desondanks haalt Smit hard uit. "Ook vanavond zijn er mensen aanwezig die willens en wetens onjuiste informatie verspreiden. Ophitsing, rancune en achter iemands rug om mensen beschadigen, en ze het liefst nog lachend een dolk in diezelfde rug steken."

Smit en Jonk zijn onder meer verbolgen over het feit dat de benoeming van Keje Molenaar als vicevoorzitter werd tegengehouden. Volgens de preses speelde Molenaar een belangrijke rol in de wederopstanding van Volendam, dat 'ten dode was opgeschreven, maar nu weer springlevend is'. "Wij, het bestuur en de directie, willen ons graag blijven focussen op de dingen die wel goed gaan, op de visie en strategie die we vier jaar geleden samen met Keje Molenaar hebben uitgestippeld om de club sportief en financieel gezond te maken. Dat is het doel van deze avond."