Lovende woorden voor Gakpo: 'Ben niet verbaasd dat hij weer in de basis staat'

5 maart 2023 om 17:42
Laatste update: 5 maart 2023 om 18:53

Oud-Liverpool keeper Sander Westerveld vindt het niet gek dat Cody Gakpo het vertrouwen van trainer Jürgen klopp blijft krijgen. De analist ziet dat de club blij is met de Nederlandse aanvaller en ziet het hem goed doen in Engeland.

"Ik ben niet verbaasd dat hij weer in de basis staat", vertelt Westerveld bij ViaPlay. "Hij heeft tien wedstrijden achter elkaar in de basis gestaan. Hij moet natuurlijk ook wennen aan een nieuwe ploeg en eigenlijk een heel nieuwe wereld en een nieuwe voetbalstijl. Een wedstrijdje op de bank is ook niet erg, want niet iedereen kan alle wedstrijden spelen. Hij rouleert veel, dat heeft Klopp zelf ook gezegd. Nu speel je een belangrijke wedstrijd en heb je snelheid nodig voorin."

Westerveld ziet sowieso een positieve ontwikkeling van Gakpo bij Liverpool. "Hij doet het nu gewoon heel goed. Ze zijn hier heel erg blij met hem." Jaap Stam denkt dat de aanvaller nog wel een aantal stappen mag maken in Engeland. "Uiteindelijk wachten we allemaal inclusief hij zelf op die ontwikkeling hier bij Liverpool. Hij moet nog belangrijker voor deze club worden, maar deze speelstijl past goed bij hem." Liverpool speelt zondag een belangrijke thuiswedstrijd tegen Manchester United.