Fledderus slaat vijf keer toe op Deadline Day: "Best een beetje trots op"

1 september 2021 om 12:38

De Deadline Day van Mark-Jan Fledderus zat barstensvol, maar het is de technisch directeur gelukt om op één dag vijf nieuwe spelers te strikken. Onder wie Daleho Irandust, achter wie Groningen al langer aanzat. 

Groningen haalde op 31 augustus Laros Duarte (Sparta), Sebastian Tounekti (FK Bodo/Glimt), Yahya Kalley (IFK Göteborg), Elias Olsson (Kalmar FF) en Irandust (BK Häcken). "Daar zijn we al twee jaar mee bezig en dat is best wel bijzonder. Het is bijzonder dat wij hem kunnen halen", zegt Fledderus over Irandust bij FC Afkicken. "Hij heeft ook een lange blessure gehad, maar we hebben constant contact gehouden en hebben er bovenop gezeten. Dan zie je dat het zich toch kan uitbetalen. Daar ben ik best een beetje trots op."

Kalley werd door Groningen gehaald als 'opvolger' van Gabriel Gudmundsson (Lille), al wil Fledderus hem liever niet zo noemen. "Nee dat mag je niet van die jongen verwachten. Gabriel haalden we twee jaar geleden met het idee om hem rustig in het team te laten groeien, dat geldt ook voor deze jongen. Hij heeft bij Jong Zweden en Göteborg gespeeld en is echt wel talentvol, maar we moeten hem wel rustig brengen."

"Het is ons niet gelukt om meteen een volwaardige vervanger voor Gabriel te halen. Die positie is gewoon heel moeilijk, zeker met zijn profiel."