'Ajax is de absolute top in Nederland, misschien zelfs wel in Europa'

13 augustus 2021 om 18:58

Rogier Meijer kijkt uit naar de wedstrijd tegen Ajax van aanstaande zaterdag. De NEC-trainer denkt dat het een zware dobber gaat worden tegen de ploeg van Erik ten Hag, maar wil dat NEC vertrouwen uitstraalt in Amsterdam.

NEC won in de clubhistorie nog nooit op bezoek in de Arena. "Ajax is de absolute top in Nederland, misschien zelfs wel in Europa", zo begint Meijer op het perspraatje voor de wedstrijd van zaterdag. "Het is voor ons mooi om te zien hoe ver we zijn. We zijn er zeker klaar voor. Ik denk dat we er alles aan hebben gedaan. Het is een voorbereiding geweest om fit te worden. De ploeg is gretig en heeft er zin in."

Een overwinning lijkt Meijer niet te verwachten, maar hij eist wel wat van zijn team. "Ik wil een ploeg zien die lef heeft en die durft te voetballen. Wij moeten ervoor zorgen dat we onder de druk uit voetballen en in de verdediging compact zijn."

Meijer geeft alvast één naam prijs: Mattijs Branderhorst start tegen Ajax onder de NEC-lat. "Hij heeft een hele goede voorbereiding gedraaid, hij is heel stabiel geweest en hij heeft het niveau van vorig jaar vastgehouden en daarnaast de nodige stappen gezet."