NEC promoveert na 'schijtgoals' in Kleine Klassieker: "Wel te veel gekregen"

24 mei 2021 om 13:46

NAC Breda-middenvelder Thom Haye zoekt naar woorden als hij na de Kleine Klassieker tegen NEC de media te woord staat. De West-Brabanders hadden FC Emmen naar de Keuken Kampioen Divisie gedirigeerd en begonnen als favoriet aan de finaleronde van de play-offs: NEC won echter vlak voor tijd met 1-2 en is na vier jaar terug in de Eredivisie.

NAC heeft een moeizaam seizoen achter de rug, maar leek toch nog op weg naar de Eredivisie: NEC deelde zondagavond echter een doffe dreun uit in het Rat Verlegh Stadion. "Als je kijkt naar het hele seizoen, dan hebben we niet genoeg thuis gegeven en zijn we er toch nog heel dichtbij geweest. En ik denk dat we dat richting het einde van dit seizoen en deze play-offs juist wel hebben gedaan. Ik denk ook dat we op basis van deze wedstrijd meer af hebben gedwongen dan dat we krijgen", laat hij weten aan BN DeStem.

De 0-1 van Cas Odenthal was volgens Haye een 'schijtgoal'. "Eén keer niet goed dekken en hij ligt erin", baalt hij. NAC ontketende vervolgens een offensief en kwam via Sydney van Hooijdonk op 1-1, maar kreeg vlak voor tijd alsnog het deksel op de neus. "Zij komen er totaal niet uit, niet meer van de eigen helft, niet meer voor de goal. En dan is het één voorzet... ", beschrijft Haye de tweede 'schijtgoal'. "Hoe die er dan in vliegt: dat is ook een beetje wat NEC deze play-offs wel mee heeft. Want als je puur kijkt naar vandaag (zondag, red.) en zeker hoe we er in de tweede helft op klappen: dan heeft NEC op basis van deze wedstrijd wel te veel gekregen."