Opmerkelijk: De Graafschap en NEC overwegen zelf te betalen voor liveduels

16 maart 2021 om 18:24

De Graafschap en NEC zijn bereid om zelf de portemonnee te trekken voor het live uitzenden van hun wedstrijden. De Gelderse Keuken Kampioen Divisie-clubs willen beschikbaar blijven voor hun fans, ook nu ESPN niet meer alle Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden live uitzendt.

Dat deed de rechtenhouder wél tijdens de eerste drie periodes van het seizoen, in de hoop dat er tijdens de slotfase weer fans naar de stadions zouden mogen komen. Dat lijkt voorlopig nog steeds niet het geval, maar ESPN heeft zijn aanbod weer afgeschaald: tijdens de vierde en laatste Keuken Kampioen Divisie-periode van het seizoen zijn er in principe nog maar twee wedstrijden per speelronde live te zien, omdat de uitzendkosten anders te hoog zouden worden.

Als clubs alsnog zendtijd willen, zullen ze zelf bij moeten springen. De Graafschap is dat echter serieus van plan. "Hoewel het financieel al een zware tijd is, gaan wij er alles aan doen al onze wedstrijden te laten uitzenden", vertelt Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van de nummer twee, aan de Gelderlander. "Zeker in de eindfase van het seizoen willen wij ervoor zorgen dat supporters en sponsoren zich verbonden blijven voelen aan de club."

Nummer vijf NEC heeft er ook oren naar, al is algemeen directeur Wilco van Schaik nog iets terughoudender. Hij wil eerst weten hoe de Nijmeegse achterban hier tegenover staat. "Als het zin heeft, en we veel supporters en businessleden kunnen bereiken, investeren we daar graag in. We willen de band zo goed mogelijk houden met onze achterban."

Vrijdagavond worden er negen Keuken Kampioen Divisie-duels gelijktijdig – dus niet verspreid over het gehele weekend, zoals in de vorige maanden – afgewerkt, met onder meer De Graafschap-Excelsior en TOP Oss-NEC. Eind februari zaten er overigens fans op de tribune van De Goffert tijdens het Gelderse onderonsje, in het kader van de Fieldlabs-experimenten.