'Ajax-vertrek bereikt Engeland: Overmars één van drie topfavorieten bij United'

19 december 2020 om 12:05
Laatste update: 19 december 2020 om 12:16

Marc Overmars is in beeld bij Manchester United. De Ajax-directeur prijkt op een shortlist van vijf om op Old Trafford aan de slag te gaan als director of football, meldt althans The Daily Record zaterdag.

Volgens de Britse boulevardkrant is Overmars zelfs één van de favorieten, naast Luis Campos en Paul Mitchell. De geruchten dat de voormalig linksbuiten van Arsenal bezig is aan zijn laatste maanden in de Johan Cruijff Arena nemen toe, waardoor United zijn kans schoon ziet. De Telegraaf meldde al dat hij daarnaast een optie zou zijn voor één van de presidentskandidaten bij FC Barcelona.

Campos heeft zijn handen al vrij. De Portugese technisch directeur is na de overname vertrokken bij Lille. Hij was eerder werkzaam voor AS Monaco. Mitchell is de derde topkandidaat. De voormalig Engels voetballer was eerder succesvol bij RB Leipzig. Momenteel stippelt hij het technisch beleid uit bij AS Monaco.

Mitchell staat bovendien op goede voet met Mauricio Pochettino, met wie hij bij Tottenham Hotspur en Southampton samenwerkte. De Argentijnse trainer geldt nog altijd als favoriet om het stokje over te nemen, mocht manager Ole Gunnar Solskjaer ontslagen worden.