Hofland, Kuyt en Heitinga nog geen coach: 'Wat als ik nu hoofdtrainer wil worden?'

13 april 2020 om 11:27
Laatste update: 13 april 2020 om 11:32

Kevin Hofland vraagt zich af of hij volgend jaar ergens als hoofdtrainer aan de slag kan, nu hij door de coronacrisis niet kan afstuderen als gediplomeerd coach. Cursisten als Dirk Kuyt en John Heitinga zitten in hetzelfde schuitje, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Hofland is als assistent-coach actief bij Fortuna Sittard en zou normaal gesproken na dit seizoen als hoofdtrainer aan de slag kunnen in het (inter)nationale voetbal. Nu de cursus niet afgerond kan worden door de coronacrisis, zit hij in een lastig parket. "Wat als je in onze situatie een stap zou willen maken als hoofdtrainer? Dat vraagstuk ligt nu bij de KNVB", zegt Hofland tegen het AD.

Het probleem zit vooral bij een praktijktraining die de cursisten moeten afleggen. Het meeste theoriewerk is inmiddels al afgerond, maar zolang er niet beoordeeld wordt op een prakijktraining kan de curus ook niet worden afgerond. 

Hofland is ondertussen met Fortuna Sittard in gesprek over volgend seizoen. "Je weet niet waar je aan toe bent. Ook Fortuna als club niet, gezien de financiële aspecten van de coronacrisis. Ik heb in principe nog twee jaar contract en daarmee op papier een baan, maar blijf je nog een jaar als assistent? Zou je ergens anders de kans als hoofdtrainer kunnen krijgen? Het is te hopen dat de KNVB iets kan zeggen over hoe zwaar het deel telt dat in onze opleiding nog open blijft staan aan veldwerk", aldus Hofland.