'Als KNVB zegt dat we halverwege juni gaan hervatten, dan ben ik beschikbaar'

13 april 2020 om 10:42
Laatste update: 13 april 2020 om 10:56

Björn Kuipers is benieuwd met welke oplossing de KNVB gaat komen voor het hervatten van de Eredivisie in de nieuwe 'anderhalvemetersamenleving', maar zal zich beschikbaar stellen als scheidsrechter als de bal weer gaat rollen. Dat zegt de arbiter tegen de NOS.

"De KNVB is mijn werkgever. Ik ga ervan uit dat mijn werkgever er alles aan doet dat, als de competitie doorstart, het om een veilige situatie gaat. En dat het voor iedereen veilig is", zegt Kuipers, die zelf makkelijk afstand kan houden. "Ik kan als scheidsrechter prima anderhalve meter afstand hebben in een wedstrijd, ik kan op afstand van spelers blijven. Maar voetbal is nu eenmaal een contactsport, voetballers moeten een duel met elkaar uitvechten, en ik denk dat die anderhalve meter lastig wordt."

Toch is de KNVB van plan om 19 juni de Eredivisie te hervatten. "En hoe ze dat gaan invullen, dat is aan de KNVB. Als de KNVB mij zegt dat we de competitie halverwege juni gaan hervatten, en de wedstrijden worden ingedeeld, dan zal ik mij beschikbaar stellen."