Openhartig gesprek Ziyech met Kraay: "Op de plek van Appie zit niemand meer"

2 november 2018 om 10:59

Hakim Ziyech vertelt in gesprek met Hans Kraay openhartig over onder meer zijn overleden vader en zijn vriend Abdelhak Nouri. Het heeft de Ajacied sterker gemaakt.

Ziyech, die vrijdag werd uitgeroepen tot Speler van de Maand, heeft een seizoen lang naast het rugnummer 34 van Nouri gezeten. "Dat was in het begin heel moeilijk. Daarna probeer je het een plek te geven. Je wordt er altijd nog wel aan herinnerd. Nu is zijn plek leeg", vertelt de Ajacied aan FOX Sports.

De plek van Nouri bleef het hele vorige seizoen intact. "Wij vonden het op die manier beter, want dan heb je Appie natuurlijk nog altijd bij je. Op zijn plek zit nu ook niemand meer. Het zal altijd aan hem herinneren. Ik ben wel een paar keer bij hem langsgeweest. De laatste periode wat minder, omdat we wat drukker zijn. Het is ook zwaar."

In het openhartige gesprek vertelt Ziyech ook over de dood van zijn vader. Hij overleed toen de international van Marokko tien jaar oud was. "Als kind is dat het ergste wat je kan overkomen, maar het maakt je ook heel sterk. Hij was altijd mee met mijn wedstrijden. Door zijn dood laat ik dingen wel sneller van me afglijden."