Update: Telegraaf spreekt NOS tegen: 'Kans op meespelen, zeer, zeer twijfelachtig'

27 oktober 2018 om 15:55

De kans is klein dat André Onana zondag van de partij is tegen Feyenoord. De Ajax-doelman traint al drie dagen niet mee met de selectie en staat ook zaterdag niet op het trainingsveld.

De Telegraaf meldt dat het nog maar de vraag is of Onana zondag kan spelen. Ajax doet er alles aan om hem weer fit te krijgen voor De Klassieker, maar de slagingskans lijkt klein. Onana liep tegen Benfica een schouderblessure op. Hij maakte het duel wel af.

Opvallend genoeg liet Ajax-trainer Erik Ten Hag vrijdag op de persconferentie weten dat iedereen fit was voor het duel met Feyenoord, behalve Carel Eiting. Ten Hag lijkt Onana dus te zijn 'vergeten'. Mocht Onana niet van de partij zijn, dan is Kostas Lamprou naar alle waarschijnlijkheid zijn vervanger. Toen Onana dinsdag geblesseerd raakte, begon Lamprou al aan zijn warming-up. De Griekse goalie kon echter weer gaan zitten, omdat Onana de wedstrijd uitspeelde.

Nu is toch gebleken dat Onana een groot vraagteken is voor Feyenoord-uit. Hij traint binnen.

Update 14.41 uur: André Onana trainde uit voorzorg binnen en zal normaal gesproken gewoon in actie kunnen komen tegen Feyenoord. Althans, dat laat Ajax zaterdagmiddag weten aan de NOS.

Update 15.55 uur: De Telegraaf spreekt de berichtgeving van de NOS alweer tegen. 'Ik had andere info. Dus toch maar even nagetrokken bij Ajax. Woordvoerder herkent zich alleen in eerste deel van tweet. Mijn info: kans op meespelen Onana zeer, zeer twijfelachtig', schrijft Mike Verweij in een reactie op het bericht van NOS-verslaggever Jitse Bos. De club-watcher noemt het meespelen van Onana fifty-fifty. 'Hij wil uiteraard dolgraag spelen, maar als het risico op weken-/maandenlang blessureleed te groot is, blijft hij aan kant.'