Spelersrapport: Zoet en Lozano uitzonderingen in lastige pot met drie onvoldoendes

24 oktober 2018 om 21:05

Goed was het niet, maar PSV heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur. In de slotfase sleepten de Eindhovenaren een 2-2 uit het vuur, nadat de Engelsen met tien man kwamen te staan door een rode kaart voor Hugo Lloris. VoetbalPrimeur deelt cijfers uit.

Jeroen Zoet - 7,5: Zijn eerste actie deed terugdenken aan zijn onzekere optreden tegen Inter. Maar Zoet herstelde zich en pakte knap een paar ballen. Aan de tegentreffers kon hij weinig doen.

Denzel Dumfries - 5: Werd in de tweede helft gek gespeeld door Son, die de baas was over de rechtsback van PSV en Oranje. Had ook zelden het spel voor zich. Wanneer dat wel zo was, raakte Dumfries de bal vaak kwijt.

Daniel Schwaab - 6: Liet de moeilijke duels met Kane vooral over aan Viergever. Had daarom een minder moeilijke wedstrijd, maar dat kan niet de bedoeling zijn. Later in het duel schoot hij zijn partner wel te hulp.

Nick Viergever – 5: Zal blij zijn dat hij in de Eredivisie te maken heeft met Anco Jansen - en niet met Harry Kane. Bij de eerste Spurs-goal zag het er allemaal al niet heel overtuigend uit, maar bij de tweede treffer verloor hij de spits totaal uit het oog.

Angeliño – 5,5: Ook Angeliño was te slordig in balbezit. Zonder de bal ging het vaak te snel voor de Spanjaard. Zijn gele kaart, waarbij hij een eigen foutje moest herstellen, stond symbool voor zijn wedstrijd.

Pablo Rosario – 6: Was overal een stap te laat. De Spurs-middenvelders waren sneller, slimmer, sterker dan de jongeling. Ondanks zijn vliegende start, was het een wake up-call dat Rosario nog een lange weg te gaan heeft. Scoorde nog een half puntje voor zijn onbedoelde assist.

Jorrit Hendrix – 4,5: Net als Rosario lukte het Hendrix niet om grip te krijgen op het middenveld. Maar met de ervaring en status van de middenvelder, valt hem dat veel meer kwalijk te nemen.

Gaston Pereiro – 5,5: Net als tegen Inter had de Uruguayaan pech met een bal op de lat. Viel in de positieve zin op door druk te zetten en te jagen. Voetballend kon Pereiro minder een vuist maken tegen de Spurs.

Hirving Lozano – 7: Lokte veel overtredingen uit, wat eerst Dembélé geel  en later Lloris rood opleverde. Uiteindelijk kan je zijn eerste Champions League-doelpunt gelukkig noemen, maar wat daaraan voorafging, was allesbehalve gelukkig. Het drukzetten werd beloond.

Luuk de Jong – 6,5: Lange tijd was het sleuren, trekken en duwen zonder resultaat. Maar in een moment kan een wedstrijd omslaan. In de 87ste minuut viel de bal ineens voor zijn voeten en was scherp hij toen hij het moest zijn. Het leverde PSV een punt op.

Donyell Malen – 5,5: Maakte nog een veelbelovende start met een indrukwekkende solo. Maar daarna hebben we weinig meer gezien van de jongeling, die Bergwijn verving.

Invallers

Cody Gakpo – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

(Jonas Medhin / VoetbalPrimeur)