Van Bommel niet jaloers op Ajax en Feyenoord: 'Goed als we elkaar uitdagen'

31 juli 2018 om 22:51

PSV-trainer Mark van Bommel kijkt niet met jaloezie naar de activiteiten van concurrenten Feyenoord en Ajax op de transfermarkt. De opvolger van Phillip Cocu vindt het alleen maar een goede zaak dat spelers als Dusan Tadic, Daley Blind en Jordy Clasie terugkeren in de Eredivisie.

De regerend landskampioen is er volgens Van Bommel ook niet op achteruit gegaan. Denzel Dumfries, Angelino en Nick Viergever kwamen naar Eindhoven, terwijl steunpilaren Luuk de Jong, Jeroen Zoet en (voorlopig) Hirving Lozano binnenboord zijn gebleven. "Het is altijd goed als de topclubs elkaar uitdagen, terwijl met zulke spelers bovendien het totale niveau omhooggaat", vertelt Van Bommel aan Voetbal International.

"Een goede zaak dat zulke spelers blijven en terugkeren naar de Eredivisie", is de eindconclusie van de debuterende hoofdtrainer. Ook de aanstormende talenten van de traditionele clubs hebben volgens Van Bommel baat bij alle routiniers om zich heen. "Die leren aan de hand van zulke ervaren voetballers en blijven zodoende misschien nog wel een jaartje, wat ook het totale niveau weer ten goede komt."