Real Madrid-icoon haalt uit naar 'schijtbak' Kuipers: 'Wat kan een VAR doen?'

1 juli 2018 om 20:51

Björn Kuipers kan deze zomer beter niet op vakantie gaan in Spanje. Real Madrid-legende Manolo Sanchís wijt de WK-uitschakeling aan de Nederlandse arbiter.

Kuipers besloot in de verlenging van Spanje - Rusland geen penalty te geven toen Sergio Ramos naar de grond ging. Na raadplegen van de VAR (Danny Makkelie) bleef hij bij die beslissing, tot onbegrip van Sanchís. De oud-verdediger van Real Madrid explodeert op Twitter.

'Wat kan een VAR doen met een schijtbak als scheidsrechter?', foetert Sanchís. De oud-international speelde zijn hele loopbaan als centrale verdediger bij Real Madrid. Met 712 optredens heeft hij de meeste wedstrijden voor de club op zijn naam staan.

Ramos
Na afloop was 'slachtoffer' Ramos een stuk milder in zijn oordeel. Hij accepteerde de beslissing van Kuipers. "Ik heb het moment nog niet teruggezien, maar er werd aan me getrokken en daardoor kon ik niet bij de bal. Maar we kunnen er nu niets meer aan doen. De VAR is er om hulp te bieden, maar de scheidsrechter besloot om niet te fluiten."

Lees ook: Spanjaarden reageren WK-uitschakeling af op Kuipers: 'Een groot schandaal'