Riedewald haalt groot voorbeeld aan: "De drive heb ik echt van hem geërfd"

30 januari 2016 om 11:37

Jaïro Riedewald heeft in zijn jeugd erg veel geleerd van zijn ouders. De pas negentienjarige verdediger keek erg tegen zijn vader op, die ook op hoog niveau voetbalde. Riedewald herkent veel van zichzelf in zijn vader.

"We zijn allebei heel bezige types, altijd druk met van alles en nog wat", aldus Riedewald op de clubsite van Ajax. "Voordat ik professioneel ging voetballen, speelde ik heel veel buiten en was ik altijd druk in touw met de jongens uit de buurt. Lekker een balletje trappen of gewoon een beetje chillen; het maakte niet uit, we waren altijd met z’n allen. Mijn vader heeft zelf ook op hoog niveau gevoetbald. Niet professioneel, maar hij was wel goed. De drive heb ik echt van hem geërfd."

Sinds kort woont de jonge verdediger ook op zichzelf. "Ik heb een heel fijn appartement in Hoofddorp, dichtbij m'n ouders. Maar echt, ik moet er heel erg aan wennen. Ik ben zo gewend dat mijn moeder voor me zorgt. Dat heeft ze al die jaren perfect gedaan. Ze lette altijd heel goed op dat ik genoeg trainde, dat ik genoeg vitaminen binnenkreeg, dat alles voor me geregeld was. Tja, dat is nu wel anders!"

"Mijn ijskast is bijvoorbeeld altijd leeg. Ik denk daar gewoon nog niet echt bij na. Ik ben bovendien een verschrikkelijk slechte kok. Er is maar één ding dat ik kan; een ei bakken, haha! Misschien moet ik binnenkort even een spoedcursus gaan volgen bij mijn moeder."