"Maar dat geldt niet voor mij", zegt rechtsback na succesvol jaar

Van Beek: "Ze zeggen dat 13 een ongeluksgetal is"

22 november 2013 om 16:02

De negentienjarige Van Beek debuteerde vorig seizoen in het bekerduel met PSV in de hoofdmacht. Dit seizoen speelde hij al vijf wedstrijden, zijn jaar kan dan ook niet stuk. "Ze zeggen dat 13 een ongeluksgetal is, maar dat geldt niet voor mij", glimlacht Van Beek, verwijzend naar het afgelopen jaar. "Ik kan niet kiezen welk moment ik het mooiste vind. Alles klopte."

Voor de jongeling is het al zijn tweede contract in een jaar tijd. "Ik focus me volledig op Feyenoord en hoop zoveel mogelijk speelminuten te maken", blikt de rechtsback op de clubsite vooruit. "Op de trainingen laat ik mezelf zoveel mogelijk zien en verder wacht ik op mijn kans. Als ik die krijg, moet ik er staan."

Technisch directeur Martin van Geel twijfelde geen moment over de nieuwe verbintenis voor Van Beek. "Sven is op zijn plek bij Feyenoord. Hij is een echte verdediger, met een fantastische mentaliteit en bovendien uit het juiste hout gesneden. Het gaat de laatste tijd erg hard met zijn ontwikkeling, wat onder meer heeft geleid tot zijn debuut in Jong Oranje."

"Als Ronald Koeman hem nodig heeft, kan hij moeiteloos een beroep doen op hem. Dat heeft Sven zelf afgedwongen. Wij hebben er heel veel vertrouwen in dat Sven de komende jaren kan doorgroeien tot een vaste waarde voor Feyenoord."