De Mos over Tillman bij PSV

De Mos lovend: 'Hij is de beste speler die PSV in huis heeft'

Vandaag om 19:47

Aad de Mos is lyrisch over Malik Tillman. De voormalig trainer rekent de multi-inzetbare middenvelder van PSV tot een van de beste spelers van de Eredivisie.

Tillman wordt de laatste wedstrijden door trainer Peter Bosz als meest controlerende middenvelder opgesteld. Dat terwijl de Amerikaan van origine een aanvallende middenvelder is en ook op de buitenkant uit de voeten kan. "Hij is de beste speler die PSV op dit moment in huis heeft", stelt De Mos in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Hij leest het spel geweldig goed. Hij heeft een fluwelen techniek."

"Hij beheerst alles", gaat De Mos verder. "Hij is een jongen die veelzijdig is en hij laat anderen beter spelen." De zet van Bosz om Tillman 'op zes' te posteren, pakt volgens hem goed uit. "Op die positie is hij zich verder aan het ontwikkelen. Hij wordt completer. In verdedigend opzicht leest hij de boel goed. Die jongen ontwikkelt zich in dit team enorm."

Als Bosz Joey Veerman en Jerdy Schouten terug heeft van blessures, moet De Mos teruggrijpen op het oude recept, meent De Mos. "Ik blijf zeggen dat hij (Tillman, red.) in dit PSV 'op tien' de beste keuze is. Dan heb je allemaal spelers op het middenveld die compleet zijn. Scorend vermogen heeft hij ook. Over Tillman niets dan goed."

Beluister de special van #DoneDeal over het ontslag van Erik ten Hag bij Manchester United!