Gözübüyük fluit Eredivisie-topper Ajax - PSV

Ajax en PSV krijgen duidelijkheid: scheidsrechter voor Eredivisie-kraker is bekend

Vandaag om 18:50

De Eredivisie-topper Ajax - PSV wordt zaterdagavond gefloten door Serdar Gözübüyük. Dat heeft de KNVB maandag bekendgemaakt in een bericht over de aanstellingen van de aankomende speelronde. 

Gözübüyük zal in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam vergezeld worden door assistent-scheidsrechters Erwin Zeinstra en Johan Balder. Jeroen Manschot is de vierde official van dienst, terwijl Pol van Boekel zich even verderop in Zeist zal installeren om te fungeren als VAR. 

Het wordt voor Gözübüyük allerminst zijn eerste Ajax - PSV. De arbiter floot al vier keer eerder een onderlingen ontmoeting tussen de Amsterdammers en de Eindhovenaren. Twee keer won Ajax, één keer werd het gelijk. In Eindhoven zag hij de regerend landskampioen ooit met 3-0 winnen. 

Ajax - PSV is overigens niet de enige Eredivisie-topper van komend weekend. Met Feyenoord - AZ staat er nog een op het programma. Dat duel staat onder leiding van Dennis Higler. De derby van de elfde speelronde, Go Ahead Eagles - PEC Zwolle, is in handen van Bas Nijhuis.

Beluister de special van #DoneDeal over het ontslag van Erik ten Hag bij Manchester United!