Boëtius mag zich gaan bewijzen bij sc Heerenveen

Boëtius duikt op bij Eredivisie-club en krijgt 2 weken om contract af te dwingen

Vandaag om 13:47
Laatste update: om 13:56

Jean-Paul Boëtius komt op proef bij sc Heerenveen. Dat meldt de Friese club maandagmiddag. De aanvallende middenvelder krijgt twee weken de tijd om zich te bewijzen. 

Boëtius heeft zeer heftige jaren achter de rug. Inmiddels is hij volledig hersteld van teelbalkanker, en zoekt hij een nieuwe club. Die heeft hij nu mogelijk gevonden, want Heerenveen geeft hem de kans om zich te verzekeren van een contract. Robin van Persie, de trainer van de Friezen, is geen onbekende van Boëtius. De twee speelden samen bij Feyenoord en werkten ook samen één interland voor het Nederlands elftal af. 

De dertigjarige Boëtius hield zijn conditie onlangs nog op peil bij Feyenoord O21. "Ik heb in eerste instantie een belletje gepleegd en aan John de Wolf (assistent-trainer Feyenoord, red.) gevraagd of hij met me mee kon denken", zei Boëtius ruim een week geleden nog tegen ESPN. "Dat heeft hij gedaan in de zin van dat ik nu met Jong Feyenoord aan de slag kan in groepsverband."

De rechtspoot doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord, en debuteerde in 2012 in het profvoetbal. Na drie seizoenen trok hij naar FC Basel, alvorens hij via KRC Genk terugkeerde in Rotterdam. In 2018 koos hij voor Mainz 05, waar hij in vier seizoen tot 129 officiële wedstrijden kwam. In de zomer van 2022 streek hij neer bij Hertha BSC. Begin dit jaar leek Sparta Rotterdam even zijn nieuwe club te worden, maar dat ging toen niet door.