FC Twente-fans bombarderen debutant Kuster direct tot publiekslieveling

Twente-fans bombarderen debutant direct tot clubheld: 'Bijzondere naam, denk ik'

Vandaag om 12:16
Laatste update: om 12:16

Harrie Kuster maakte zondag tegen Heracles Almelo zijn debuut voor FC Twente, maar is nu al een publiekslieveling in Enschede. De naam van de negentienjarige middenvelder werd in de paar minuten die hij op het veld stond meerdere malen gescandeerd. Uiteindelijk werd hij ook nog eens uitgeroepen tot Man of the Match.

Kuster werd na 84 minuten spelen binnen de lijnen gebracht door trainer Joseph Oosting. Als vervanger van Sem Steijn werd hij meteen getrakteerd op een luid applaus. Al snel daarna waren er leuzen zoals 'Alle ballen op Harrie' te horen. "Ik heb heel lang naar deze dag toegeleefd", vertelt een stralende Kuster na afloop in gesprek met ESPN. 

"Ik heb de hele voorbereiding meegemaakt, en dan maak ik nu eindelijk mijn debuut", vervolgt de middenvelder, die pas drie jaar geleden door Twente werd opgepikt uit de jeugd van het Zwolse WVF. Dat de fans in Enschede hem op deze manier zouden ontvangen, had Kuster niet aan zien komen. "Dat is heel mooi. Ik heb een bijzondere naam, denk ik. Na de wedstrijd scandeerden ze weer mijn naam. Dat is prachtig."

Nu deze mijlpaal afgevinkt kan worden, gaat voor Kuster de blik vooruit. "Mijn doel is om een basisspeler te worden bij het eerste elftal van Twente en uiteindelijk ooit een mooie transfer naar het buitenland te maken. Maar eerst ga ik hiervan genieten. Mijn ouders zullen ook wel blij zijn. Dit shirt ga ik inlijsten en boven mijn bed hangen."