Van Hooijdonk ziet Traoré uitblinken bij Ajax

Van Hooijdonk wijst Ajax-uitblinker aan: 'Dan gingen mijn ogen weer even open'

Vandaag om 07:48

Pierre van Hooijdonk heeft weinig positieve dingen gezien aan het spel van Ajax tegen Willem II (1-0). De oud-voetballer zag wel één uitblinker aan Amtserdamse zijde: Bertrand Traoré.

Ajax startte met een ander systeem in de Johan Cruijff ArenA en dit zorgde voor verbazing bij Van Hooijdonk. "Dat kan wel, maar dan ga ik ervan uit dan minimaal één van je wingbacks meer aanvaller is dan verdediger", aldus de analist bij Studio Voetbal.

Tegen Willem II fungeerden Anton Gaaei en Owen Wijndal als vleugelverdedigers. "Dat zijn gewoon echte backs, dus dan speel je met vijf verdedigers", stelt Van Hooijdonk. "Wie moet dan de creativiteit brengen? De enige wie dat deed was Traoré. Als hij aan de bal was, dan gingen mijn ogen weer even open."

"Als hij aan de bal was kon je iets verrassend verwachten", vervolgt Van Hooijdonk zijn verhaal over het optreden van Traoré. "Hij speelde niet geweldig, maar was wel de gevaarlijkste en belangrijkste speler aan de kant van Ajax. Traoré was de enige die iets onverwachts kon doen. Voor de rest was het zó statisch."