Ajax-fans krijgen complimenten van Perez

Ajax-fans krijgen complimenten: 'Het realisme is bewonderenswaardig'

27 oktober om 23:18
Laatste update: 27 oktober om 23:44

Kenneth Perez vindt het knap dat de Ajax-supporters realistisch zijn over het spel van de Amsterdammers. De analist wijst erop dat de Amsterdammers normaal niet weg zouden komen met het spel wat zij vertoonden tegen Willem II (1-0 winst).

"Ik vind het nu wel een beetje overdreven worden, als je zoveel wisselt", begint Karim El Ahmadi over Francesco Farioli bij Dit was het Weekend op ESPN. Ajax begon met tien andere namen ten opzichte van het Europa League-duel met Qarabag FK. "Je kan juist vastigheden creëren door vaak met dezelfde elf te spelen. Zoals je bij AZ en Feyenoord ziet."

Perez vindt het vooral knap dat de Ajax-fans realistisch blijven. "Ik moet een groot compliment geven aan de supporters geven. Die hebben vaak een kort geheugen en met dit spel zou je normaal gesproken als Ajax-zijnde met een striemend fluitconcert de kleedkamer ingestuurd worden."

De analist gaat verder: "Maar nu zijn ze blij met de overwinning. De fans hebben goed door wat voor Ajax dit is. Namelijk niet een goed Ajax. En ze weten dondersgoed waar ze vandaan komen. Het realisme is bewonderenswaardig. Dat is er namelijk meestal niet", aldus Perez.