Kwakman ziet 'verschrikkelijk' Ajax

Kritiek op 'verschrikkelijk' Ajax: "Weet niet hoelang dit nog geaccepteerd wordt"

Vandaag om 18:58

Kees Kwakman zag een minimalistisch Ajax in het Eredivisie-duel met Willem II (1-0). De ESPN-analist vraagt zich af hoelang de Amsterdamse fans nog genoegen nemen met het weinig inspirerende spel.

"Als ik als voetballiefhebber naar deze wedstrijd kijk, dan zeg ik: deze anderhalf uur krijg ik nooit meer terug. Het was verschrikkelijk. In de eerste helft gebeurde er dan nog wel wat met de penalty, de handsbal van Kaplan en de kans voor Sandra. Maar in de tweede helft is gewoon niets gebeurd. We hebben naar 'niets' gekeken", oordeelt Kwakman bij ESPN. "Willem II heeft een kans laten liggen. Ze waren niet bij machte, maar leken 1-0 ook wel prima te vinden."

"Ajax was zo slap en onnauwkeurig. Geen fatsoenlijke aanval, ballen achter de man", vervolgt de Volendammer. "Er is heel veel te doen over Brobbey en Weghorst, maar ik geef het je ook te doen als Brobbey. Als je vandaag speelt, er is geen enkele loopactie om hem heen en er zijn geen buitenspelers. Hij wordt bijna niet ingespeeld. Er gebeurt gewoon niets. Er werd ook geen druk gezet door Ajax."

Kwakman stelt dat dit al langer speelt bij Ajax. "Het gaat vooral om fit worden, een elftal smeden en punten halen. Dat doet Farioli allemaal goed. Maar ik weet niet hoelang dit nog geaccepteerd gaat worden, de manier waarop Ajax speelt. Het is wel echt minimaal. Voetballend was het vandaag ver beneden peil."