PSG wint kinderlijk eenvoudig in Marseilla

PSG spoelt PSV-kater weg met kinderlijk eenvoudige overwinning in Le Classique

27 oktober om 22:42

Paris Saint-Germain heeft vijf dagen na het gelijkspel tegen PSV zeer overtuigend gewonnen van Olympique Marseille. De wedstrijd was na één helft eigenlijk al klaar: 0-3.

Waar PSG tegen PSV de nodige moeite had om tot scoren te komen, lukte het tegen rivaal Marseille al na zeven minuten spelen. Middenvelder João Neves nam het doelpunt voor zijn rekening. Na twintig minuten kreeg Marseille een nieuwe tik te verwerken: Amine Harit kreeg een directe rode kaart.

Tot overmaat van ramp maakte verdediger Leonardo Balerdi na een klein halfuur spelen ook nog eens een eigen goal. De Marseille-gifbeker was zelfs toen nog niet leeg. Op slag van rust tekende Bradley Barcola voor de 0-3.

De tweede helft, waarin Marseille niks kon uitrichten en PSG gas terug nam, had eigenlijk schriftelijk afgedaan kunnen worden. Door de zege komt de ploeg van trainer Luis Enrique op 23 punten. Dat zijn er drie meer dan achtervolger AS Monaco.