Feyenoorder Hancko spreekt Timber en deelt positief nieuws

Hancko verklapt status van geblesseerde Timber richting Feyenoord - Ajax

Vandaag om 18:45

Quinten Timber verwacht woensdag te kunnen spelen in De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. Althans, dat stelt Dávid Hancko. Volgens de Feyenoorder laat de enkelblessure zich niet ernstig aanzien.

Timber verdraaide in de slotminuten van FC Utrecht - Feyenoord zijn enkel en moest zich laten vervangen. Met de kraker tegen Ajax voor de deur leek dat een grote smet op de 0-2 zege van de Rotterdammers, maar Hancko is positief gestemd. De Slowaak vroeg zijn strompelende ploeggenoot in de kleedkamer of diens Klassieker in het geding zou komen. "Quinten zei dat het geen probleem zou zijn", vertelt Hancko aan het Algemeen Dagblad. "De dokter zal er vast nog wel naar kijken."

Hancko voelt zich klaar voor Ajax-uit. "We trainen niet veel nu, omdat de wedstrijden elkaar in snel tempo opvolgen. Maar ons zelfvertrouwen is helemaal terug", refereert hij aan de Rotterdamse opmars, met onder meer een imponerende Champions League-zege op Benfica. Toch houdt Hancko een slag om de arm. "Laten we in dat opzicht toch nog even de week met Ajax, AZ en RB Salzburg afwachten, dat is een heel belangrijke week voor ons."

"Het draait lekker. We zijn Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida kwijtgeraakt, maar het lijkt erop dat alles nu toch weer in elkaar valt", aldus de Feyenoord-verdediger. "Alleen, PSV wint de wedstrijden tot nu toe zó makkelijk, dat is wel een dingetje."