'Anti-Joden-spreekkoren' vanuit PSV-vak: 'Niet tolereren'

'Anti-Joden-spreekkoren' vanuit PSV-vak: 'Dit tolereren we niet van onze fans'

Vandaag om 18:17
Laatste update: om 18:52

Een groep PSV-supporters heeft zich een week voor de Eredivisie-topper tegen Ajax schuldig gemaakt aan antisemitische spreekkoren. Tijdens het gewonnen uitduel met PEC Zwolle (6-0) ging het mis, tot onbegrip van de Eindhovense clubleiding.

In de tweede helft van PEC - PSV klonken er meerdere 'anti-Joden-spreekkoren' vanuit het uitvak, waaronder 'Alle Joden moeten dood'. Dat meldt De Telegraaf. In een reactie aan de ochtendkrant laat PSV weten dat het 'kennisgenomen heeft van antisemitische uitlatingen door een selecte groep bezoekers van de wedstrijd tegen PEC Zwolle zaterdagavond'.

'Dergelijk gedrag tolereren we niet in ons stadion en van onze supporters', luidt het statement. 'Het bezigen van antisemitische taal is helaas geen onbekend fenomeen en PSV doet er alles aan deze problematiek te beteugelen. Om dit soort uitwassen zaterdag bij de wedstrijd tegen Ajax te voorkomen heeft PSV eerder al besloten om geen supporters mee te nemen naar Amsterdam.'

PSV besloot al drie maanden geleden uit voorzorg geen fans mee te nemen naar de uitwedstrijd tegen Ajax, nadat het al misging in 2022. Ajax en PSV treffen elkaar zaterdag om 18.45 uur in de Johan Cruijff ArenA.