Aangeslagen Benita (Heracles) verschijnt bij ESPN

Aangeslagen Benita verschijnt bij ESPN: 'Ik weet niet goed wat ik moet zeggen'

Vandaag om 17:24
Laatste update: om 17:24

Mimeirhel Benita gaat zondag de wereld over door zijn curieuze eigen goal in de streekderby tussen FC Twente en Heracles Almelo (5-0). Na afloop verscheen hij aangeslagen voor de camera van ESPN.

Benita wilde opbouwen, zoals de hele week was getraind, maar zag over het hoofd dat doelman Fabian de Keijzer naast zijn doel stond. "Ik weet niet wat ik dacht...", verzucht de van Feyenoord gehuurde rechtsback. "Ik dacht: ik speel de bal terug. Heel ongelukkig."

"Of dit het ergste is wat je kan overkomen als voetballer? Ik denk het wel. Dit is een derby en dat het dan precies vandaag moet gebeuren vind ik heel jammer. Het is moeilijk om verder te gaan, maar gelukkig heb ik goede teamgenoten en stafleden die me helpen."

Wat er door zijn hoofd ging na zijn blunder? "Shit, dit breekt de wedstrijd open." De laatste weken vielen ook bij Sparta en FC Groningen gekke eigen goals. "Dat heb ik gezien", aldus Benita. "Dan denk je wel: het is niet leuk als dit je overkomt. En dan gebeurt het bij jezelf. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Heel klote."