Kwakman over Ajax-opstelling: 'Voor spelers vervelend'

Zeer verrassende Ajax-opstelling: 'Farioli heeft daar gewoon schijt aan'

Vandaag om 16:14

Kees Kwakman ziet dat de opstelling van Ajax voor het Eredivisie-duel met Willem II het nodige stof doet opwaaien. De ESPN-analist denkt dat de keuzes van trainer Francesco Farioli ook voor de spelers niet altijd even prettig zijn.

Farioli gooit zijn elftal volledig op de schop voor de thuiswedstrijd tegen Willem II. Ten opzichte van het Europa League-duel met Qarabag (0-3) blijft alleen Daniele Rugani staan. "Voor sommige jongens is echt wel wat te zeggen", reageert Kwakman bij ESPN. "Dat Diant Ramaj keept, is misschien helemaal niet zo gek. Remko Pasveer is wat ouder en ze hebben een lange reis gehad donderdag. Het was een pittige wedstrijd."

"We moeten hier ook aan wennen, we zijn het niet gewend in Nederland. Bij Roger Schmidt (ex-coach PSV, red.) hebben we het er een heel jaar over gehad", vervolgt de Volendammer, die ziet dat de Italiaanse trainer zijn eigen plan trekt. "Farioli heeft er gewoon schijt aan wat wie dan ook zegt. Je moet doen wat jij denkt dat het beste is. Maar ik kan me ook voorstellen dat het voor spelers vervelend is. Kenneth Taylor wordt elke keer na een uur of zeventig minuten gewisseld. Die was donderdag niet blij met zijn wissel en zit vandaag op de bank. Dan denkt hij waarschijnlijk ook: laat me donderdag dan staan. Individueel snap ik dat het voor de spelers vervelend is. Maar dit is hoe Farioli werkt."

Kwakman benadrukt wel dat een aantal keuzes logisch zijn, na de verre uitwedstrijd in Azerbeidzjan. Zo ontbraken Davy Klaassen (niet speelgerechtigd) en Youri Baas (geschorst). Ook Bertrand Traoré keert terug in het team, nadat hij donderdag rust kreeg. "Er staan vier, vijf jongens in die niet zo gek zijn, maar voor de rest heeft hij gewoon voor andere namen gekozen."