FC Utrecht lijdt eerste Eredivisie-nederlaag tegen Feyenoord

Feyenoord wint bij FC Utrecht, maar ziet Timber geblesseerd uitvallen

Vandaag om 14:13
Laatste update: om 14:46

Feyenoord dendert door en heeft in Stadion Galgenwaard met 0-2 gewonnen van FC Utrecht. Het is de eerste nederlaag van het seizoen voor trainer Ron Jans en zijn spelers.

FC Utrecht begon de eerste vijf minuten sterk aan het duel, maar al snel nam Feyenoord het initiatief. En na 12 minuten spelen was het dan ook al raak voor de Rotterdammers. Julián Carranza tikte tijdens zijn basisdebuut van dichtbij binnen na een perfecte voorzet van Hugo Bueno. De Argentijnse spits droeg de goal op aan de overleden Holden Trent, zijn voormalige teamgenoot bij Philadelphia Union.

In de eerste helft kregen de Domstedelingen weinig voor elkaar. Feyenoord was de betere ploeg, maar kwam verder ook niet tot veel grote kansen. Vlak voor de rust volleyde Bueno hard op het doel van doelman Barkas, maar de Griekse goalie kon deze makkelijk vangen. Zo ging de ploeg van Brian Priske met een terechte 0-1 voorsprong aan de thee.

Vlak na rust kreeg Feyenoord meteen een grote kans. Osman stond helemaal vrij, kreeg de bal van Bueno, maar schoot van dichtbij hoog over. Zo’n zeven minuten later was het alsnog raak. Aanvoerder Quinten Timber zette een dribbel in en pegelde van buiten de zestien fraai raak. Zo deed de middenvelder zijn oude club pijn en verdubbelde hij de voorsprong voor Feyenoord.

Utrecht kreeg later in de wedstrijd via Nick Viergever nog een kansje op de 1-2, maar hij kreeg de bal niet goed onder controle. Hierna leek het geloof bij Utrecht weg, tot Ohio in de 85ste minuut vanuit het niets de aansluitingstreffer dacht te maken. Maar na een korte VAR-check werd het doelpunt afgekeurd omdat aangeven Toornstra buitenspel stond.

Feyenoord dacht een probleemloze middag te ervaren, tot er in de slotfase toch iets misging. Timber verstapte zich, raakte geblesseerd en moest gewisseld worden. Dit is voor Priske erg slecht nieuws in aanloop naar De Klassieker die woensdagavond op het programma staat.

De ploeg van Ron Jans is de ontslagen status kwijt na deze nederlaag. Feyenoord staat momenteel derde en komt na deze overwinning op drie punten van nummer twee FC Utrecht.