Priske vertelt over basisdebutanten bij Feyenoord

Priske vertelt over basisdebutanten bij Feyenoord: 'Ik vertrouw hem volledig'

Vandaag om 11:53

Brian Priske legt uit waarom Givairo Read en Julián Carranza zondag hun basisdebuut maken voor Feyenoord, op bezoek bij FC Utrecht. Door blessures kiest de Deense coach noodgedwongen voor het duo, dat zijn volledige vertrouwen krijgt.

Tegen Utrecht moet Feyenoord het zonder Ueda stellen, terwijl Santiago Gimenez al langere tijd uit de roulatie is. Daardoor kiest Priske voor Carranza in de punt van de aanval. "We verkeerden tot gisterochtend (zaterdagochtend, red.) in onzekerheid", zegt de Feyenoord-coach over het meespelen van Ueda. "Toen hebben we hem getest en kwamen we erachter dat het te riskant zou zijn om hem te laten spelen. Daardoor was de keuze voor Juli vrij gemakkelijk.

"Hij pusht in de afgelopen weken, terwijl hij het vorige week tegen Go Ahead ook goed deed. Ik vertrouw hem volledig", gaat Priske verder. "Hij is natuurlijk een ander soort speler dan Ueda, maar ik weet dat hij een teamspeler is. Hij beschikt ook over voldoende individuele kwaliteit, dus hopelijk gaat hij de goals voor ons maken."

Lotomba raakte tegen Benfica geblesseerd en is er evenmin bij tegen Utrecht. Doordat Bart Nieuwkoop ook nog niet fit genoeg is, gaat Read op voor zijn vierde wedstrijd voor Feyenoord. "Lotomba is niet fit en zal de komende wedstrijden ook nog toe moeten kijken", zegt Priske. "Dan is het opnieuw een makkelijke keuze. Read is de volgende in de rij. Hij is nog jong, maar ik vertrouw hem ook voor honderd procent. Hij is snel en ook redelijk sterk. Misschien mist hij wel nog wat dingen door zijn gebrek aan ervaring, maar hij heeft al wat goede wedstrijden voor ons gespeeld in de voorbereiding."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!