Van Bommel gaat in op Feyenoord-geruchten

Van Bommel gaat in op Feyenoord-geruchten: 'Aantal clubs nam contact met mij op'

Vandaag om 11:22
Laatste update: om 11:26

Mark van Bommel heeft nooit contact gehad met Feyenoord over een mogelijk dienstverband als hoofdtrainer. De voormalig trainer van PSV en Royal Antwerp FC kon wel aan de slag bij RSC Anderlecht.

Van Bommel vertrok afgelopen zomer bij het Belgische Royal Antwerp, waar hij in 2023 zowel de landstitel als de beker won. Eerder was hij hoofdtrainer bij PSV en VfL Wolfsburg in Duitsland. De oud-prof kon weer werkzaam zijn in België, omdat Anderlecht hem graag aanstelde.

"Die vraag is wel gekomen", begint Van Bommel bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. Maar als je midden in het seizoen instapt heb je maar een paar dagen voor de eerste wedstrijd. In de zomer heb je vier tot zes weken om je voor te bereiden", legt de 47-jarige oefenmeester uit waarom hij niet bij de Belgische club aan de slag ging.

Daarnaast wilde Van Bommel zijn eigen staf meenemen. "Dat betekent niet dat ik tien man meeneem, maar als je ergens midden in het seizoen begint wil je de spelers zo snel mogelijk overtuigen van je idee. Maar als je alleen komt, moet je eerst de staf uitleggen wat je wil."

Presentator Milan van Dongen wijst erop dat Van Bommel ook elders aan de bak kon, waaronder Benfica. "Een aantal clubs hebben contact met mij opgenomen, maar Benfica niet." Analist Hans Kraay Jr. vraagt of Feyenoord zich ooit gemeld heeft bij de voormalig speler van onder andere PSV, FC Barcelona en Bayern München. "Nee", luidt het antwoord helder.