Van Bommel doet boekje open over Antwerp-exit

Van Bommel doet boekje open over Antwerp-exit: 'Bemoeide zich met de opstelling'

Vandaag om 10:42

Mark van Bommel heeft een boekje opengedaan over zijn exit bij Royal Antwerp. Bij Goedemorgen Eredivisie vertelt de clubloze trainer dat het niet meer boterde met eigenaar Paul Gheysens, die zich vanaf een zeker moment ook begon te bemoeien met de opstelling.

Deze zomer stapte Van Bommel op bij Antwerp, waar hij landskampioen is geworden en beslag heeft gelegd op de Belgische beker en supercup in twee seizoenen tijd. Bij Goedemorgen Eredivisie komt eigenaar Gheysens ter sprake. "Ja, dat was wel een redelijk markante man. Als je je wil bemoeien met de opstelling, dan gaat dat iets te ver", onthult Van Bommel.

"Maar dat is ook het moeilijke voor een eigenaar", gaat de oud-middenvelder verder. "Ik heb het er met Frans (van Seumeren, die ook aan tafel zit, red.) over gehad: het is heel moeilijk om het voetballende gedeelte ook uit handen te geven. Als je daar niet goed tegen kunt, dan botst dat. Toen kwam ik zelf tot de conclusie dat het beter was om op te stappen."

Vervolgens krijgt Van Bommel de vraag of Gheysens zich daadwerkelijk heeft bemoeid met zijn opstellingen. Dat ontkent eerstgenoemde niet. "Nou, ik heb waarschijnlijk alweer iets te veel gezegd. Er zijn een paar momenten geweest dat je een gesprek hebt en dat dat niet meer loopt. Dan moet je een beslissing nemen en zeggen: luister jongens, ik ben weg."

De moeizame relatie met Gheysens lijkt pas aan het licht gekomen te zijn sinds Marc Overmars geschorst is door de FIFA. "Ja, Marc was niet elke keer op de club. Hij kwam soms wel even langs, maar dat was dan om koffie te drinken en niet te werken. We hadden het dan wel over heel veel dingen, buiten en op het veld. Ik had eerst eigenlijk helemaal geen contact met de eigenaar", zegt Van Bommel.