Been ziet Olij als versterking voor Ajax, Feyenoord of PSV

Been ziet versterking voor traditionele top drie: 'Hij heeft een extra kwaliteit'

Vandaag om 09:06
Laatste update: om 11:04

Mario Been ziet in Nick Olij een geschikte versterking voor de traditionele top drie. De analist noemt de goalie 'een uitstekende keeper' en hij is van mening dat Olij op dit moment de beste Nederlandse keeper is in de Eredivisie.

Eerder deze week verlengde Olij zijn contract bij Sparta Rotterdam tot medio 2028. Been verwacht dat er in deze nieuwe verbintenis een gelimiteerde transfersom is opgenomen. "Ik denk dat hij best wel beseft dat er clubs zijn die interesse in hem kunnen hebben als er een plekje vrijkomt. Olij is gewoon een uitstekende keeper", aldus de analist bij De Eretribune.

"Dan zeg ik niet dat hij gelijk als eerste keeper naar de top drie van Nederland kan, maar er is natuurlijk een keer geopperd dat hij tweede keeper kon worden bij Feyenoord indien Justin Bijlow zou vertrekken", gaat Been verder. "Dat ging toen niet door. Ik neem aan dat Olij zo slim is dat hij een ontsnappingsclausule in zijn contract heeft laten opnemen."

Of Olij in de toekomst een optie kan zijn als tweede keeper voor Ajax, Feyenoord of PSV? "Zeker. Het is absoluut een goede en betrouwbare keeper. Dat heeft hij ook de afgelopen jaren laten zien", antwoordt Been. Hij vraagt zich wel af of Olij open zou staan voor een stap naar een Nederlandse topclub. "Hij behoort nu tot de selectie van het Nederlands elftal, dat valt dan weg als je bij een topclub tweede keeper wordt."

Ook voorafgaand aan het duel tussen sc Heerenveen en Sparta Rotterdam (2-0) was Been lovend over Olij. "Hij is in mijn optiek op dit moment de beste Nederlandse keeper in de Eredivisie, die basisspeler is. Hij heeft een extra kwaliteit, want hij kan met zijn trap medespelers alleen voor de keeper zetten."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!