Sparta verlengt contract van Nick Olij

Contractnieuws uit Rotterdam: Sparta stunt en verlengt met Oranje-doelman Olij

Vandaag om 18:26

Contractnieuws vanuit Het Kasteel: Sparta heeft het contract van Nick Olij opengebroken en verlengd. De 29-jarige keeper had in Rotterdam nog een verbintenis lopen tot medio 2026, en heeft nu bijgetekend tot de zomer van 2028. 

"We zijn ontzettend blij dat we het contract van Nick met twee jaar hebben verlengd", vertelt een zeer contente Gerard Nijkamp, technisch directeur van Sparta. "De afgelopen twee jaar heeft de samenwerking met Nick ontzettend goed uitgepakt. Na de transferwindow zijn we om de tafel gegaan om te kijken wat de mogelijkheden waren om het contract van Nick open te breken."

Nijkamp is van mening dat Sparta met Olij 'de beste Nederlandse keeper van de Eredivisie' in huis heeft. De contractverlenging van de 29-jarige doelman betekent overigens niet dat Olij op termijn geen transfer meer naar het buitenland wil maken. De keeper gaf de afgelopen maanden geregeld aan die ambitie te koesteren. In de zomerse transferwindow werd hij nog in verband gebracht met Feyenoord. 

"Natuurlijk zijn we op de hoogte van de wens van Nick om ooit de stap te maken en daar hebben we ook in het nieuwe contract afspraken over gemaakt, daar gaan we niet omheen draaien. Maar Nick weet hoe groot de waardering is die hij bij Sparta krijgt van de club en haar supporters en dat is hem ook veel waard", vertelt Nijkamp. 

Olij is sinds 2022 doelman van Sparta. Sindsdien maakt hij veel indruk. Tijdens de laatste interlandperiode van het Nederlands elftal maakte hij nog deel uit van een plek in de definitieve selectie. Van een debuut in Oranje kwam het nog niet.