Kees van Wonderen doet na Schalke-dreun oproep aan fans

Van Wonderen heeft boodschap voor fluitende Schalke-fans: 'Er is maar één manier'

Vandaag om 17:11

De fans van Schalke 04 hebben zaterdagmiddag hun ongenoegen geuit over de crisissituatie waarin hun club verkeert. Die Königsblauen zijn op een teleurstellende veertiende plek in de 2. Bundesliga terug te vinden. Trainer Kees van Wonderen doet na zijn verloren thuisdebuut een oproep aan de kritische supporters.

Nadat Van Wonderen zijn debuut tegen Hannover 96 (1-0) in de soep zag lopen, wist de oefenmeester ook zijn thuisdebuut met Schalke niet winnend af te sluiten. In een enerverend duel werd het zaterdag 3-4 voor Greuther Fürth. De ploeg van Van Wonderen kwam op een gegeven moment met 1-4 achter én stond met tien man, waardoor de fans hun ongenoegen besloten te uiten.

Na ruim een uur spelen klonken er zaterdagmiddag fluitconcerten in de Veltins Arena. De normaal zo fanatieke Schalke-fans zwaaiden daarnaast niet meer met vlaggen en een groot gedeelte van de fans verliet het stadion vroegtijdig. Aanvoerder Paul Seguin heeft begrip voor de supporters.

"Het is helemaal shit. We hadden voor dit duel iets heel anders voor ogen. Wat wij hebben laten zien is Schalke-onwaardig. We geven de doelpunten zomaar cadeau", aldus Seguin na afloop van het duel met Greuther Fürth.

Ook Van Wonderen is niet blij met de prestatie. Toch heeft de Nederlander een duidelijke boodschap voor de aanhang. "Er is maar één manier om uit deze situatie te komen: we moeten bij elkaar blijven. We moeten voor elkaar blijven vechten."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!