Eerste domper al een feit voor Van Wonderen: Schalke ten onder bij debuut

Van Wonderen ziet Schalke-problematiek bij debuut nog groter worden door nederlaag

Vandaag om 15:39

Kees van Wonderen heeft gedebuteerd als coach van Schalke 04 met een nederlaag. Op bezoek bij Hannover 96 gingen Die Königsblauen met 1-0 onderuit. Daardoor bevindt Schalke zich nog altijd in de onderste regionen van de Tweede Bundesliga.

Van Wonderen werd een kleine twee weken geleden aangesteld als trainer van Schalke. Doordat de vorige week in het teken stond van interlands, debuteerde de Nederlander zaterdag op bezoek bij Hannover als coach van de club. In de basis koos Van Wonderen voor voormalig FC Utrecht-aanvaller Moussa Sylla, terwijl Amin Younes, die een verleden heeft bij Ajax en datzelfde Utrecht, later als invaller binnen de lijnen kwam.

Na vier minuten kwam Schalke al op achterstand in een volle HDI-Arena, waar ook veel Schalke-fans aanwezig waren: uit een vrije trap wist middenvelder Fabian Kunze de bal over de grond achter doelman Ron-Thorben Hoffmann te tikken. Daardoor moesten Schalke en Van Wonderen direct in de achtervolging.

Het lukte de bezoekers echter amper om het Hannover lastig te maken. Alleen in de slotfase wist Schalke 04 twee keer echt gevaarlijk te worden. Hannover hield echter stand, waardoor zij met de drie punten aan de haal gaan. Die Roten staan nu vijfde in de Tweede Bundesliga. Schalke staat op een teleurstellende veertiende plek.