Schalke ook in tweede duel onder leiding van Van Wonderen onderuit

Van Wonderen ziet Schalke tijdens enerverend thuisdebuut het onderspit delven

Vandaag om 15:23
Laatste update: om 15:27

Kees van Wonderen heeft ook zijn tweede wedstrijd als trainer van Schalke 04 niet weten te winnen. Greuther Fürth was in een enerverend onderonsje te sterk. In de Veltins Arena werd het 3-4 voor de uitploeg.

Na het teleurstellende debuut van Van Wonderen (Schalke verloor afgelopen weekeinde met 1-0 van Hannover 96), wacht de oefenmeester ook na zijn tweede duel met de Duitse gevallen grootmacht nog altijd op zijn eerste punten. Zaterdagmiddag kwam Greuther Fürth op bezoek in Gelsenkirchen, maar Van Wonderen zag zijn ploeg aan het kortste eind trekken.

Al binnen het halfuur werd het duidelijk dat het een lastige middag zou worden voor de équipe van Van Wonderen. Een snelle 0-2 achterstand leek echter goedgemaakt te kunnen worden nadat jongeling Max Gruger snel de aansluitingstreffer maakte. Maar nog voor rust maakte de uitploeg 1-3.

Toen de ploeg van Van Wonderen in minuut 48 door moest met tien man, leek een ommekeer al helemaal onmogelijk te worden. Tot overmaat van ramp maakte Greuther Fürth na ruim een uur de 1-4. Schalke ging niet bij de pakken neerzitten en maakte in het laatste kwartier nog twee doelpunten. De 3-4 viel pas in blessuretijd, waardoor een complete comeback niet haalbaar bleek.

Van Wonderen wacht daardoor nog altijd op zijn eerste overwinning als trainer van Schalke. De ploeg is terug te vinden op de veertiende plek in de 2. Bundesliga. Volgende week mag het op bezoek bij nummer vijftien Ulm.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!