Ex-collega vergelijkt Nijhuis met een clown: 'Dat is geen fluiten meer'

Ex-collega noemt Nijhuis een clown: 'Hij is goed, maar het is geen fluiten meer'

Vandaag om 13:20
Laatste update: om 13:44

Volgens Reinold Wiedemeijer fluit Bas Nijhuis als een clown. Daarmee bedoelt de ex-arbiter overigens niet dat Nijhuis het slecht doet. Integendeel.

"De beste scheidsrechter? Dat vind ik een lastige", vertelt Wiedemeijer in de studio van ESPN. "De buitenwereld kijkt altijd of ze ook Europees fluiten." Uiteindelijk gaat de oud-arbiter toch voor Danny Makkelie. "Maar Serdar Gözübüyük komt er heel hard aan, die doet het ook goed. Dan is het wel eventjes stil."

Wiedemeijer grapt vervolgens over Bas Nijhuis. "Zelfs clown Bas vind ik nog goed. Weet je, wat hij doet is geen fluiten meer. Maar het is wel duidelijk. Iedereen weet wat je aan hem hebt. Je bent een spelleider. Je staat tussen 22 gasten en je moet dat op een leuke manier doen."

Zelf probeerde Wiedemeijer ook zo luchtig mogelijk te fluiten. "Als je het op een leuke manier doet, krijg je het meteen op een leuke manier terug. Natuurlijk zeggen ze dan ook een keer dat ik een blinde ben, maar dan maak je weer een opmerking terug en dan is het voorbij. Nu geven ze dan meteen geel. Het leukste aan fluiten vond ik altijd juist dat contact met die jongens op het veld."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!