UEFA bestraft dronken VAR-duo

Dronken VAR-duo mag van UEFA rest van het seizoen niet meer in actie komen

Vandaag om 12:43
Laatste update: om 12:45

Twee Poolse arbiters zijn door de UEFA voor de rest van het seizoen op non-actief gesteld. Bartosz Frankowski en Tomasz Musial vertoonden 'ongepast gedrag' voor aanvang van het Champions League-duel tussen Dinamo Kiev en Rangers FC en worden daarvoor gestraft.

Het duo zou in augustus als VAR en assistent-VAR fungeren bij de wedstrijd in de voorrondes van de Champions League, maar besloot de avond ervoor de stad in te duiken. Dat liep, op zijn zachtst gezegd, een beetje uit de hand. De beschonken Frankowksi, Musial en een derde persoon moesten door de politie van de straat worden geplukt, nadat het drietal met een verkeersbord door de straten van Lublin liep. 

Het VAR-duo bood hun excuses aan, maar werden door de UEFA van de wedstrijd gehaald. De Poolse bond schorste Frankowski en Musial al voor de rest van het seizoen en daar sluit de UEFA zich nu bij aan. De voetbalbond spreekt in een verklaring van 'een overtreding van fundamentele regels van fatsoenlijk gedrag' en stelt dat het tweetal de UEFA in diskrediet heeft gebracht. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!