Ten Hag over duel met Tottenham

Opmerkelijke uitspraak Ten Hag: 'Die wedstrijd negeer ik volledig'

Vandaag om 10:26
Laatste update: om 11:11

Erik ten Hag kijkt niet om naar de nederlaag tegen Tottenham Hotspur als het gaat om de ontwikkeling van Manchester United. De manager maakt op de persconferentie duidelijk dat dat 'niet eerlijk' zou zijn.

Manchester United verloor op het eigen Old Trafford met 0-3 van Tottenham Hotspur. "De wedstrijd tegen Spurs negeer ik volledig", vertelde Ten Hag op de persconferentie in aanloop naar het duel met West Ham United. "Toen we met 0-1 achter stonden, moesten we met tien man door. Daarna werd de rode kaart teruggedraaid."

Ten Hag doelde op de rode kaart van Bruno Fernandes. Later werd door de FA besloten om de Portugese aanvoerder niet te schorsen, omdat hij onterecht van het veld gestuurd was. "Het zou niet eerlijk zijn tegenover het team om dat duel mee te nemen in de beoordeling", meent de Haaksbergenaar. "Maar je ziet dat deze ploeg veerkrachtig is. Vastberaden, dat zag je ook tegen Brentford. Ook in zware Europese uitduels liet dit team karakter en strijdlust zien."

Zondag neemt Ten Hag het met United op tegen West Ham United. Dat betekent geen weerzien met Mohammed Kudus. De Ghanees is geschorst na zijn rode kaart tegen Spurs. Oude bekende Edson Álvarez is wel van de partij.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!