Ten Hag baalt van blessures: 'Kunnen niet met ons beste team spelen'

Ten Hag baalt van blessureplaag: 'Werpt ons terug op de ranglijst'

Vandaag om 15:51
Laatste update: om 16:15

Erik ten Hag meent dat blessures Manchester United erg dwarszitten. Dat zegt de trainer van The Red Devils in de persconferentie in aanloop naar de Premier League-ontmoeting met West Ham United.

"Het werpt ons terug op elk gebied, dus ook onze positie op de ranglijst", zegt Ten Hag. "Als de beste spelers niet beschikbaar zijn, kun je niet met je beste team spelen. We hebben hebben het nodig dat spelers vaker beschikbaar zijn. We moeten allemaal samenwerken op dit punt. De spelers, de trainers en de rest van de staf. We moeten het beter doen, want we weten dat we een team zijn dat moeilijk te bespelen is. We kunnen heel succesvol zijn."

Jonny Evans keert mogelijk terug in de selectie van Manchester United voor het treffen met West Ham, maar het is nog maar de vraag of hetzelfde geldt voor Antony. De Braziliaan haakte geblesseerd af in de Europa League-ontmoeting met Fenerbahçe (1-1). Daarnaast hebben Luke Shaw, Leny Yoro en Tyrell Malacia dit seizoen nog geen enkele keer minuten gemaakt. 

Ten Hag wil niet terugkomen op de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur, die met 0-3 verloren ging. "Ik negeer die wedstrijd, omdat we met tien man kwamen te staan. Het is niet eerlijk om het team daarop te beoordelen", zegt de voormalig trainer van onder meer FC Utrecht en Ajax, die zijn team 'veerkrachtig en overtuigd' noemt. "Tegen Brentford en in moeilijke uitwedstrijden heeft het team karakter, spirit en vastberadenheid getoond om wedstrijden te winnen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!

(edited)