Kraay: 'Van Persie heeft Jonathans op de radar'

Kraay: 'Van Persie heeft grootste talent van de KKD op de radar'

25 oktober om 23:35

Miliano Jonathans lijkt zich in de kijker te hebben gespeeld van sc Heerenveen en Go Ahead Eagles. Volgens Hans Kraay Jr. wordt de 20-jarige spelmaker van Vitesse, die over een aflopend contract beschikt, nauwlettend in de gaten gehouden. 

Kraay is onder de indruk van de statistieken van Jonathans, die vrijdagavond scoorde tegen Jong PSV (1-3). "Dit is alweer zijn achtste doelpunt van het seizoen", vertelt de analist van ESPN. "En hij heeft ook al drie assists. Hij is al bij elf doelpunten betrokken, dat is echt knap. Het is ook niet alsof hij altijd rond de zestien bivakkeert."

Vooral de 'heerlijke' linker van Jonathans kan Kraay, die de beelden van de treffer nog maar eens bekijkt, bekoren. "Hij doet niets wild en dat vind ik ook zo mooi aan die jongen. Niets is wild. Dit was een hard schot, maar het is niet zo dat hij zijn knieschijven mee de bovenhoek inschiet."

Kraay vertelt vervolgens dat in Arnhem 'verdacht veel' scouts van Go Ahead Eagles en sc Heerenveen op de tribune zitten. "Die zijn daar volgens mij niet voor de keeper van Vitesse", klinkt het met een glimlach.

Jonathans werd onlangs uitgeroepen tot grootste talent van de eerste periode. De dribbelaar heeft een aflopend contract in Arnhem, maar heeft volgens Vitesse-directeur Edwin Reijntjes de deur voor een nieuwe verbintenis nog niet dichtgegooid.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!