Ancelotti deelt Van Basten-anekdote richting Clásico

Naam Van Basten valt plots bij Real richting Clásico: 'Weet je wat hij dan zei?'

Vandaag om 18:19
Laatste update: om 18:27

Carlo Ancelotti heeft een anekdote over Marco van Basten aangehaald in aanloop naar de Clásico van komende zaterdag. De trainer van Real Madrid is van plan om niet te veel te zeggen tegen zijn spelers in aanloop naar het treffen met FC Barcelona, naar voorbeeld van Van Basten.

Op zijn laatste persconferentie in aanloop naar de Clásico wilde Ancelotti niet veel kwijt over zijn tacktiek. "Eerst moet ik zelf mijn plannen helder hebben, voordat ik ze aan de spelers ga uitleggen. Voor dit soort wedstrijden moet je ook niet te veel zeggen: Je moet een heel simpele en duidelijke strategie voor ogen hebben."

Vervolgens deelt Ancelotti de anekdote over Van Basten, met wie hij samenspeelde bij AC Milan. "Toen ik zelf nog actief was als voetballer, was ik vaak erg bezorgd. Weet je wat Van Basten dan tegen me zei? Hij vertelde me dat ik moest ontspannen, omdat de strategie simpel was: ik moest gewoon de bal aan hem geven. En dat werkte."

Zaterdag staan Real Madrid en Barça om 21.00 uur tegenover elkaar in het Estadio Santiago Bernabéu. De Catalanen staan momenteel bovenaan in La Liga, met drie punten meer dan De Koninklijke.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!