Jans laat zich uit over 'opmerkelijke' droomstart Utrecht: 'Dat is belachelijk'

Jans voelt zich niet gepasseerd met Utrecht: 'Laat ons maar in de luwte'

Vandaag om 15:15

Ron Jans rekent zich ondanks de goede start van FC Utrecht in de Eredivisie nog niet rijk. In gesprek met ESPN geeft de oefenmeester aan dat hij er niet van houdt om 'op de schouders te gaan' voordat de eindstand bekend is.

"We hebben pas acht wedstrijden gespeeld, dus we moeten gewoon rustig blijven en doorgaan met waar we mee bezig zijn", vangt Jans aan. Toch kan de oefenmeester niet ontkennen dat het contrast met vorig seizoen erg groot is. "Maar het is wel opmerkelijk: vorig jaar uit acht gespeeld drie punten, nu uit acht gespeeld 22 punten. Het scheelt negentien punten in acht wedstrijden, dat is echt belachelijk."

Jans oogst veel lof met zijn werk voor FC Utrecht, maar wil pas juichen als de eindstand bekend is. "Ik houd niet van 'op de schouders' en dat soort dingen als je maar acht wedstrijden hebt gespeeld. Als dit aan het einde van het seizoen de eindstand is, dan mogen we met z'n allen wel een feestje vieren."

De trainer geeft aan zich niet gepasseerd te voelen als men spreekt van een traditionele top drie, nu ook Feyenoord en Ajax de vorm hervonden hebben. "Ik begrijp dat ook heel goed. Dan komen de statistieken erbij en die zeggen ook veel, maar niet alles. Laat ons zo maar in de luwte doorgaan."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!

(edited)