Jans: 'Utrecht niet serieus genomen'

Ron Jans stellig over stelling: "Ron Jans is géén toptrainer"

Vandaag om 09:55
Laatste update: om 10:16

FC Utrecht vestigde zondag op bezoek bij FC Groningen een clubrecord door voor de zesde keer op rij te winnen in de Eredivisie. De Domstedelingen blijven daardoor knap in het spoor van koploper PSV, maar Ron Jans bestrijdt dat hij een toptrainer is.

"Ron Jans is géén toptrainer", countert hij die stelling zelf in gesprek met het Algemeen Dagblad. De ervaren oefenmeester heeft immers geen grote prijzen op zijn palmares en ook niet meer de ambitie om nog in de 'echte' top te werken. "Met fijne mensen werken, in een prettige omgeving, dat vind ik veel belangrijker."

Met FC Utrecht staat hij voorlopig wel knap tweede in de Eredivisie. "Het zou zomaar eens een heel mooi seizoen kunnen worden voor ons", beseft Jans. "Zeker omdat veel clubs om ons heen Europese wedstrijden spelen. Wij hebben dat niet en dat is een voordeel."

Toch wordt FC Utrecht vaak buiten beschouwing gelaten als er in praatprogramma's over de 'top vijf' wordt gesproken in de Eredivisie. "We worden nog niet heel serieus genomen en dat is mooi", grijnst Jans. "We leven boven onze stand, dat denk ik ook. Maar er is geen club die het makkelijk heeft tegen ons. Ik denk dat we een goed ploegje hebben, ja."