Heracles deelt ondanks recordverlies positieve vooruitzichten

Heracles deelt ondanks recordverlies positieve vooruitzichten

Vandaag om 14:20

Heracles Almelo heeft over het afgelopen boekjaar een verlies van ruim drie miljoen euro geleden, wat een recordverlies betekent. De club geeft via de eigen website een toelichting op de cijfers. Het verlies is ingecalculeerd en onderdeel van het vijfjarenplan van de club.

Met een bedrag van 15,5 miljoen euro was er ook een recordomzet, maar door een stijging van de kosten naar het bedrag van 18,4 miljoen euro werd er toch een verlies gedraaid. Dit kan echter niet los worden gezien van de overstap van kunstgras naar natuurgras. Het verlies komt dan ook niet als een verrassing en de cijfers zijn in lijn met het vijfjarenplan dat de club heeft ingezet. De club uit Almelo rekent voor het nieuwe boekjaar ook op een verlies, maar verwacht daarna de vruchten te plukken van de ingezette koers.

Heracles licht toe dat er verwacht wordt dat in de drie jaren na het nieuwe boekjaar een winst van gemiddeld anderhalf miljoen euro zal worden gemaakt. Voor het nieuwe boekjaar rekent men echter juist op een verlies van anderhalf miljoen euro. Naast de investerig in natuurgras is er ook geld gestoken in duurzaamheid en verschillende faciliteiten.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!