Antony bij Manchester United per brancard van het veld

Antony bij United per brancard van het veld: 'Ik heb medelijden met hem'

Vandaag om 11:06

Antony moest het veld donderdagavond per brancard verlaten. Tijdens het Europa League-duel tussen Fenerbahçe en Manchester United raakte de Braziliaanse buitenspeler geblesseerd. Erik ten Hag geeft een eerste update.

Het Europa League-duel tussen Fenerbahçe en Manchester United eindigde voor oud-Ajacied Antony in mineur. De Braziliaan kwam in minuut 73 in het veld als vervanger van Marcus Rashford, maar verliet het veld vlak voor het eindsignaal weer per brancard. Hoe erg het kwetsuur is, is nog niet bekend.

In gesprek met clubkanalen van United geeft Ten Hag zijn eerste reactie. "Het is echt pech voor hem", stelt de Nederlander. "Ik heb medelijden met hem. Hij werkte zo hard op de trainingen. Zijn trainingsprestaties zijn zo goed dat hij het verdiende om in te vallen. Als je er dan zo snel weer af moet komen, is dat echt triest om te zien. Hopelijk is het niet zo erg. We moeten 24 uur wachten op de reactie en beoordelingen van de staf."

Na afloop van het duel werd Antony met krukken en een goed bedekt been gespot in de mixed zone. Slecht nieuws voor Ten Hag, want United gaat een drukke periode tegemoet. Duels met West Ham United, Leicester City, Chelsea en PAOK volgen elkaar in rap tempo.