Christian Rasmussen door de mangel gehaald bij Voetbalpraat

Ajacied door de mangel gehaald: 'Hij wordt in posities gezet en dan doet hij niks'

Vandaag om 08:50

Bij Voetbalpraat op ESPN zijn ze ervan overtuigd dat Christian Rasmussen niet het gewenste niveau heeft voor de hoofdmacht van Ajax. Onder andere Hans Kraay junior is na de overwinning van Ajax bij Qarabag kritisch op de Deense buitenspeler.

Francesco Farioli besloot in Azerbeidzjan voort te borduren op zijn roulatiesysteem. Daardoor kregen Wout Weghorst en Rasmussen donderdagavond de kans om zich in de Europa League te laten zien. Laatstgenoemde kon echter niet imponeren en werd vlak voor tijd vervangen door Anton Gaaei. "We hebben van Farioli gehoord dat Rasmussen zelf misschien nog moet beseffen hoe ongelooflijk goed hij eigenlijk is. Maar hij komt toch niet in de buurt van Bertrand Traoré en Mika Godts?", vraagt Kraay zich hardop af.

"Rasmussen werd tegen Qarabag een aantal keer in stelling gebracht in de één-tegen-één, maar ik denk dat hij van zichzelf weet dat hij niet de kwaliteit heeft om erlangs te gaan", vult Kees Luijckx aan. "Hij wordt in die posities gezet en dan doet hij niks... Dan speelt hij de bal toch weer rond. Je moet er een keer langs gaan, anders kom je nooit tot grote kansen."

Ondanks alle kritiek op het veldspel, wist de ploeg van Farioli met 0-3 te winnen in Azerbeidzjan. Doelpunten van Kenneth Taylor, Weghorst en Chuba Akpom zorgen ervoor dat de Amsterdammers in Europa nog altijd een ongeslagen status dragen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)